FKKL 1996

Jürgen groeide op in Standdaarbuiten. Na de middelbare school verhuisde hij naar Middelburg waar hij naar de Middelbare Hotelschool ging. Hij studeerde af in de richting Management. Na zijn opleiding moest hij in dienst. Hij volgde de Algemene Militaire Opleiding en werd, zoals hij graag wilde, als trombonist ingedeeld bij het Fanfarekorps der Genie. Hij had het zo naar zijn zin dat hij te kennen gaf graag te willen blijven. Na een aantal malen bijgetekend te hebben, kreeg hij een contract als Beroepsmilitair Bepaalde Tijd. Omdat hij op de kazerne sliep, dook hij 's avonds vaak de muziek-bibliotheek in om stukken uit te zoeken. Hij besloot ook naar het Brabants Conservatorium in Tilburg te gaan.

Jürgen was 9 jaar toen hij trombone leerde spelen van Adrie Hubregtse, de dirigent van harmonie Oefening te Standdaarbuiten. Toen hij de beginselen onder de knie had, werd hij ook lid van die harmonie. Een paar jaar later werd er een orkest opgericht dat de naam River Flash kreeg. Ook werd hij lid van een boerenkapel. Bij beide had Jürgen de muzikale leiding.
Alles wat met muziek te maken had interesseerde hem. Hij schreef stukken, speelde zelf veel en hield zich ook bezig met stijldansen. Met zijn danspartner werd hij zelfs Brabants Jeugdkampioen.
Toen hij naar Middelburg verhuisde, stopte hij met dit alles. Hij bleef alleen actief bij de harmonie en bij de boerenkapel. Vanaf het begin van zijn diensttijd ging hij weer bij andere verenigingen spelen, zoals bij Harmonie Amicitia in Steenbergen. Verder gaf Jürgen tromboneles aan vier leerlingen. Hij deed dat bij hem thuis in Standdaarbuiten.

Jürgen was een eerlijke jongen met een tomeloze energie. Niets was hem teveel. Hij hield ervan om veel mensen om zich heen te verzamelen. De meesten deelden met hem zijn liefde voor muziek. Hij was een geliefd persoon.